Följ oss på sociala medier:

Katerina Janouch hyllar Om det var krig i Norden

Om det var krig i Norden av Janne Teller är högaktuell just nu. Förutom att utnämnas till barnkulturhöstens höjdpunkt i DN härom veckan och recenserats i bland annat Upsala Nya Tidning, blev den i går hyllad av författaren, journalisten och sexualrådgivaren Katerina Janouch i går – i hennes blogg såväl som på Twitter.

Hon skriver bland annat:  ”Oj vad det bränner till där inne, oj vad det ställer känslorna på ända. 13-åringen läste boken igår och kom i morse och berättade att han drömt mardrömmar hela natten, till och med när han vaknade var han kvar i känslan av det söndersprängda huset och livet i den fuktiga källaren.”

FOTO: Peter Knutson

Katerina Janouch jämförockså upplevelsen av boken med de känslor hon som barn fick efter att ha sett journalfilmer från krig och menar att hon genom att läsa Janne Tellers bok hamnar där igen. Slutligen skriver Katerina Janouch att boken borde vara obligatorisk i skolorna:

Men just därför är det så viktigt att barn får läsa denna genialiska lilla bok. Just därför borde den vara obligatorisk i skolorna, över hela västvärlden. Kanske kan vi förändra något genom att faktiskt få en känsla av hur kriget kan kännas, när det verkligen är inpå kroppen, inuti själen, hemma hos dig själv, när tryggheten slås i spillror och vän blir fiende? En 13-åring mardrömmar kan kanske på sikt förändra världen till det bättre.”

Här kan du läsa hela Katerina Janouchs blogginlägg! Janne Teller kommer även till Bokmässan i Göteborg där hon vid flera seminarier och monterprogram kommer prata om Om det var krig i Norden. Läs mer om det här!

Kommentarer

Lämna en kommentar