Följ oss på sociala medier:

Bosse Bildoktorn på besök!

I går fick Lilla Piratförlaget celebert besök på förlaget. Bosse Bildoktorn och hans fru Monica Andersson hade vägarna förbi Stockholm och passade på att komma hit för att fika med oss – men framför allt för att hämta sina 250 beställda exemplar av Om det var krig i Norden!

Det aktiva och engagerade paret brukar varje jul skänka pengar till någon organisation, men bestämde sig i fjol för att göra något annorlunda. Efter att ha varit på ett av Janne Tellers seminarium på Bokmässan i Göteborg, blev de djupt berörda av hennes passformade lilla bok Om det var krig i Norden och Monica ställde sig genast i den långa signeringskön. Väl hemma blev det 11-åriga barnbarnet lika berörd av boken och tog med den till skolan för att visa sin lärare.

Monica och Bosse kände att fler skulle behöva läsa boken och kom fram till att göra något nytt med årets julgåva. I stället för att vända sig till en organisation, bestämde de sig för att skänka 250 exemplar av Om det var krig i Norden till alla 15-åringar i Landsbro.

– Vi kommer nog besöka åttorna här i Landsbro och dela ut boken på plats. Sedan har vi ytterligare ett par skolor i närområdet att hälsa på, berättade Monica och Bosse som har engagerat sig enormt mycket i boken.

Att träffa skolelever är inte något nytt för Bosse. Som litteraturälskare och gammal fordonslärare brukar han då och då besöka skolklasser för att prata om sina två favoritämnen. Sedan ett tag tillbaka stämmer han varje år dessutom träff med en skolklass från Göteborgsregionen under Bokmässan, för att där dela med sig av sina bok- och författartips.

– Det brukar vara uppskattat och är väldigt roligt. I höstas tipsade jag faktiskt en klass om Janne Tellers bok, och då visade det sig att de även hade läst en annan bok av henne, sa Bosse.

På Lilla Piratförlaget är vi jätteglada över Bosse och Monicas initiativ och hoppas att åttondeklassarna i Landsbro kommer få mycket ut av sin läsning av Om det var krig i Norden.

>> Här kan du lyssna på Bosse Bildoktorns radioprogram där han bland annat tipsar om Janne Tellers bok!

>> Här kan du ladda ner lärarhandledningen till boken kostnadsfritt!


Kommentarer

Lämna en kommentar