Följ oss på sociala medier:

”Bäva månde de andra barn- och ungdomsförlagen”

Nästa vecka (15/5) kommer äntligen Lilla Piratförlagets första bok 2012 – Bockarna Bruse på badhuset – ut i handeln, men redan nu har recensionerna börjat fylla tidningar och bloggar.

Expressens kulturchef Karin Olsson tackar och bockar och skriver:  ”Bäva månde de andra barn- och ungdomsförlagen. För nog är det en väl vald första titel. Parafrasen på Bockarna Bruse är konkret, knasig och härligt opräktig.”

Karin Olsson hyllar även Gry Moursunds illustrationer som ”är gjorda med tuschpennor och i bästa mellanstadiestil”, och avslutar sin recension så här fint: ”Både Bruses besök på badhuset och den stora stygga grisen har åtminstone piggat upp min högläsning betydligt.”

Vi tackar och bockar tillbaka! Här kan du läsa hela Expressens recension.

Även Patrik Svensson på Sydsvenskan är lyrisk och förstår varför Bjørn F. Rørviks bok blivit en sådan succé i Norge: ”(…) den är väldigt finurlig och bilderna är blaffiga och färgrika på ett ganska oemotståndligt sätt.”

Han lyfter även fram Pija Lindenbaum som ”färgat den svenska översättningen med sitt alldeles egna språkbruk där plånboken heter ”plånkan” och turen i vattenrutschbanan går ”racerfort”. Små, små detaljer som gör hela skillnaden.”

Här kan du läsa hela Sydsvenskans recension!

Bjørn F. Rørvik och Gry Moursund som skrivit och illustrerat Bockarna Bruse på badhuset.


Kommentarer

Lämna en kommentar