Följ oss på sociala medier:

Fotograf Stefan Tell bloggar om författarfotande

Några av de fina författarporträtt vi har på vår hemsida är fotograferade av Stefan Tell. En fantastisk fotograf som främst plåtar porträtt av olika slag, produktfoton och bilder till reportage, och som anlitas flitigt i förlagsvärlden.

Utöver att ta väldigt fina bilder, delar Stefan också med sig av sina kunskaper och erfarenheter, samt ger en bakom-kulisserna-bild i sin blogg. Intressant både för proffs- och amatörfotografer! Här följer några länkar till Stefans fotograferingar av Lilla Piratförlagets författare och illustratörer:

Anna Höglund är just nu aktuell med kritikerrosade Om detta talar man endast med kaniner. I detta inlägg berättar Stefan Tell hur han fotograferade Anna Höglund under en solig sensommardag i hennes trädgård, tillsammans med hennes glada hund.

Johanna Lindbäck fotograferades redan i våras, inför utgivningen av hennes aktuella bok lite ihop. Till fotograferingen av Johanna togs flera olika slags porträtt och här har Stefan faktiskt skrivit tre inlägg. Här kan du läsa om solkattsexperimentet utomhus, här får du en liten titt på hur det ser ut på förlaget när vi möblerar om inför fotografering, och här kan du slutligen läsa om fotografering med ljussättning.

En annan stjärna som Stefan Tell fotograferat mycket är Isol – årets pristagare av Litteraturpriset till Astrid Lindgrens Minne, aktuell med bilderboken Numeralia på Lilla Piratförlaget. När Isol tog emot sitt pris på Konserthuset var Stefan Tell på plats och fotade på uppdrag av ALMA. Här kan ni se alla bilderna från Konserthuset! Stefan Tell fotograferade även Isols pressbilder i ett regndisigt Stockholm. Dem kan du se här.

 

 


Kommentarer

Lämna en kommentar