Följ oss på sociala medier:

Snart på väg till Frankfurt

I barnboksvärlden brukar man skämtsamt säga att Frankfurt är straffet och Bologna belöningen. Bolognas barnboksmässa är på många sätt en trevligare mässa: det är vår, det är i Italien, det handlar bara om barn- och ungdomsböcker. Frankfurt i oktober är regnigt, mässan är giganormous och att hitta intressanta barn- och ungdomsböcker är lite som att gå på tryffeljakt i en skog av pappersmassa.

Samtidigt är det något visst med att besöka världens största bokmässa. När Copernicus 1543 hade filat klart på manuset till De revolutionibus orbium coelestium åkte han direkt till Frankfurt för att sälja in det. (Om han uppskattade korvstånden mellan hall 4 och 5, svettades bland 300000 andra besökare och hängde på Frankfurter Hof intill småtimmarna förtäljer inte historien …)

I år är det lite extra speciellt, eftersom det är premiär för Lilla Piratförlaget på mässan. Jag har möten med förläggare och agenter inbokade från morgon till kväll och ser fram emot att få se vad de har att presentera. Förhoppningsvis kommer jag hem med ett och annat kontraktsförslag och mängder av nya utgivningsidéer.


Kommentarer

Lämna en kommentar