Följ oss på sociala medier:

Manushögen och jag

Idag är det manushanteringsdag på Lilla Piratförlaget. Av mängden manus som skickas till oss kan man konstatera att svenskarna är ett skrivande folk! Det är spännande att läsa och ja – vi tittar på allt som  kommer in. Tyvärr har vi inte möjlighet att kommentera alla texter som skickas. (Då skulle vi inte ha någon tid över till att arbeta med de manus vi har antagit för utgivning.)

Här kommer fyra tips till dig som funderar på att skicka in ditt manus:

1. Tänk på att vi utvärderar ditt manus såsom det kommer in. Skriv t.ex. inte i ditt följebrev att du redan nu har planer på omarbetningar eller förbättringar – utan gör dessa innan du skickar in ditt manus.

2. Var snäll mot läsarens ögon. Vi har inga specifika krav på typsnitt eller radavstånd, men tänk gärna på att det ska vara läsvänligt.

3. Skicka med ett följebrev där du berättar kortfattat om vem du är, varför du har skrivit manuset och vad som gör din text speciell. Undvik att skriva att dina barn eller barnbarn älskade texten. Eftersom det ofta står i följebreven, oavsett kvaliteten på det bifogade manuset, så blir den informationen betydelselös för oss.

4. Ha tålamod.

Lycka till!


Kommentarer

Lilla Piratförlaget « Unga böcker kl.

[…] Lilla Piratförlagets hemsida ligger på en bloggplattform där Erik Titusson med jämna mellanrum skriver små förlagsrelaterade inlägg som är väl värda att läsa. Har du skrivit en barn- eller ungdomsbok som du tror skulle passa in i förlagets profil? Titusson har i fyra punkter sammanfattat vad man bör tänka på när man skickar in ett manus. […]

Annelie kl.

Oj, så många manus ni har att gå igenom. Måste vara otroligt svårt att avgöra vad som ska antas. Hoppas ändå att mitt manus märks där i högen 😉

Lämna en kommentar