Följ oss på sociala medier:

Bockarna Bruse på badhuset – smygvisning

I maj utkommer Lilla Piratförlagets första bok 2012 – en bilderboksthriller i badhusmiljö, signerad norska barnboksmästarna Bjørn F. Rørvik(text) och Gry Moursund (ill).

I mötet mellan Bjørn  F. Rørviks text och Gry Moursunds illustrationer uppstår stor bilderbokskonst. Boken har blivit en formidabel succé i Norge och utnämndes till årets bästa bilderbok.

Boken är också en annan slags debut – Pija Lindenbaum debuterar nämligen som översättare! Hennes humor och tonträff i språket, som vi alla känner igen från böckerna om bl a Gittan, gör boken till en läsupplevelse för såväl barn som vuxna.

Gry Moursund räknas till en av Nordens mest nyskapade illustratörer och hon har varit nominerad till Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne (ALMA) flera år i rad, så även i år.

Med lite tur landar Bockarna Bruse på badhuset här på kontoret redan i nästa vecka. Men i bokhandeln dyker Bockarna Bruse upp först i slutet av maj … lagom till badsäsongen.

Jag vill dock bjuda på en smygvisning av ett uppslag från början av boken, där bockarna Bruse beslutar sig för att välja vägen till badhuset – istället för att, som de brukar, gå över bron upp till fädbodvallen:

Jag kan avslöja att bockarna bruse drar till badhuset (de får lösa familjebiljett till reducerat pris, eftersom de ser rätt lika ut). Men hur det går till när bockarna ska prova badbyxor, duscha och åka vattenrutschkana får ni läsa i maj!

Tror ni att dom slipper undan trollet?


Kommentarer

Annelie kl.

Så kul & intressant med nytänkande kring de tre bockarna Bruse som barnen så väl känner igen! Ser fram emot att läsa denna för minstingen som älskar Bockarna Bruse!

DJ Mu-mu « Johanna Ögren kl.

[…] DJ Mu-mu Skrivet den 8 May 2012 I morse vid frukostbordet råkade jag som av en händelse fråga D om det möjligtvis var så att Tage tvingade även honom att sjunga på ett av uppslagen i favoritboken för tillfället – “Bockarna Bruse i badhuset“. […]

Lämna en kommentar