Följ oss på sociala medier:

IBBY Sverige

I går sken solen över Göteborg och Slottsskogen var full av liv. En tapper trupp begav sig dock till Frölunda Kulturhus för IBBY Sveriges styrelsemöte.

För mig var det första styrelsemötet efter att ha blivit invald på årsmötet tidigare i vår. IBBY står för International Board on Books for Young People och är en världsomspännande organisation som arbetar för att stärka barnlitteraturen och inspirera till att fler barnböcker översätts. Böcker bygger broar, helt enkelt.

IBBY kanske är mest känt för den prestigefyllda HC Andersen-medaljen som tilldelas en författare och illustratör vartannat år. Men IBBY Sverige har också ett helt eget pris: Peter Pan-priset som årligen tilldelas en utomordentligt bra översatt bok. I år går det till bilderboken Ensam Hemma av Ho Baek Lee (Berghs Förlag), vilket kommer att presenteras på bokmässan i Göteborg.

Detta och mycket annat diskuterades på mötet i Göteborg. Om du inte är medlem i IBBY Sverige, har du all anledning att bli det. Inte bara stödjer du barnlitteraturens ställning i Sverige och i utlandet, men du får också information, inbjudningar osv.


Kommentarer

Lämna en kommentar