Följ oss på sociala medier:

Äventyret kan börja!

Nu har förhandsexemplar av Moni Nilsson och Elin Lindells lättlästa böcker kommit till förlaget!

Böckerna heter Äventyr i Paradiset: Bästa vänner och Äventyr i Paradiset: Änglar, kakor och tappade tänder och släpps i mitten av juni.

Böckerna utspelar sig i förorten Paradiset, där Slatten och Kakan bor och äventyrar.

Lättlästa böcker riskerar ofta att hamna i en didaktisk tvångströja – det är lätt att glömma bort att lusten att läsa ut en bok kommer från berättelsen. Att man vill veta hur det går. Det gäller för nybörjarläsaren såväl som för bokslukaren. I Äventyr i Paradiset är berättelsen det centrala, att man känner med Slatten och Kakan och lever sig in i dramatiken. Till detta kommer Elin Lindells illustrationer som inte enbart fungerar lässtödjande – utan som i allra högsta grad fördjupar läsupplevelsen.

Moni Nilsson, Elin Lindell och Erland (i vagnen!):


Kommentarer

Lämna en kommentar