Följ oss på sociala medier:

Festival med ordet i centrum

I helgen var det premiär för Sigtuna Litteraturfestival. Lilla Piratförlaget var på plats tillsammans med Ulf Stark, aktuell med nyutgåvan av Kan du vissla Johanna. Boken släpps egentligen först i mitten av september, men när vi fick höra att Sigtuna Litteraturfestival skulle gå av stapeln bestämde vi oss för att ha smyglansering där.

Det var fullsatt på Sigtuna Museum när Ulf Stark berättade om bokens tillkomst och vidunderliga historia. Boken skrevs på en skidsemester utan snö, när Ulf skulle visa sina barn hur en författare arbetar. Att boken sen skulle komma att bli Augustnominerad, översatt till en mängd språk, vinnare av prestigefyllda Deutsche Jugendlitteraturpreis, filmatiserad, visad varje julafton de nästkommande 18 åren och – kort sagt – bli en klassiker, kunde nog ingen i fjällstugan ana.

Snart finns alltså boken tillgänglig igen, i sitt originalformat, illustrerad av Anna Höglund. För er som missade Sigtuna Litteraturfestival kan vi trösta med att Ulf även kommer till bokmässan i Göteborg – missa det inte!


Kommentarer

Lämna en kommentar