Följ oss på sociala medier:

Det snackas mycket om…

… Lilla Piratförlagets böcker just nu!

Under veckorna som gått har vi både hört och läst om Janne Tellers Om det var krig i Norden, Kristina Ohlssons Glasbarnen och David Wibergs Dagboksanteckningar från ett källarhål.

Först ut under 2013 var Bosse Bildoktorn som i sitt program Bildoktorn i P4, tipsade om Janne Tellers Om det var krig i Norden. Tillsammans med sin fru har han bestämt sig för att skänka boken till ett antal högstadieskolor i sitt område. Ett fantastiskt fint initativ!

>> Här kan du lyssna på Bosse Bildoktorn när han berättar om sitt initiativ

 

En annan bok som det talas mycket om just nu är Kristina Ohlssons barnboksdebut Glasbarnen. Fredagen den 18 januari tipsade Ulrika Larsson om boken i Carlsson & Co i P4 Halland där hon bjöd på en inlevelserik berättelse om bokens handling.

– Jag tror att de som läser den här som är i rätt ålder blir lagom rädda. Det är till dem som vill ha det lite ruskigt, men jag tror inte du blir så rädd att du inte kan sova, sa Ulrika Larsson till programledaren.

>> Här kan du lyssna på Ulrika Larssons boktips

 

David Wibergs debutroman Dagboksanteckningar från ett källarhål har redan fått flera fina recensioner. Jonna Fries i Smålandsposten skrev bland annat: ”Att läsa den är som att göra en hudlös resa rakt in i tonåringens universum. Den lyssnar väl av samtiden och klampar rakt in på pinsamhetens marker, samtidigt som den är fylld med avväpnande svart humor och igenkänning.” 

I Vestmanlands Läns Tidning skrev Annette Grandin att det är ”…en berättelse som träffar rätt i hjärtat. David Wiberg berättar med en underbar humor och ett rappt språk, fyllt med fascinerande nyord. … Det här skulle lika gärna kunna vara en dagbok skriven av en 16-årig flicka. Det är Linneas vardag läsaren befinner sig i, med bilder och berättelser. Ingenstans känns fiktionen. Det ÄR Linneas anteckningar.”

David Wiberg, som är bosatt i Bagarmossen, blev nyligen också intervjuad i den Bagarmossenskildrande bloggen Bagisbloggen.

>> Här kan du läsa hela intervjun med David!


Kommentarer

Lämna en kommentar