Följ oss på sociala medier:

Nina Grøntvedts bejublade skolturné

Förra veckan hade 17 skolklasser i Stockholm turen att få träffa den norska författaren Nina E. Grøntvedt som har skrivit boken Hej, det är jag!.

Skolturnén arrangerades av Föreningen Norden i samarbete med Lilla Piratförlaget och Norska ambassaden, med syfte att styrka grannspråksförståelsen, samt att ge eleverna en personlig och positiv upplevelse av skandinaviska språk och nordisk litteratur.

Under en vecka besökte Nina Grøntvedt sju skolor i olika delar av Stockholm där hon träffade barn mellan 10 och 12 år för att på norska berätta om sin bok Hej, det är jag!.

Före besöket hade de drygt 400 eleverna läst Hej, det är jag! och dessutom jobbat med ordförståelse ur ett kapitel i den norska upplagan. Eleverna var laddade med frågor och lyssnade fascinerat och intresserat när Nina bland annat berättade om sina böcker, sitt arbete som författare, hur hon tecknat bilderna till boken, hur hon får inspiration, samt vilka hennes favoritmaträtter är.

Utöver att svara på en mängd frågor läste Nina högt ur Hej, det är jag! på norska medan eleverna följde med i sina egna böcker. Eftersom det visade sig att elvaåringarna var så bra på att förstå norska bjöds de även på smygläsning ur Ninas senaste bok, Absolut okysst, som kommer ut på svenska först i slutet av sommaren!

För alla er som nu undrar hur det går för Oda, Stian, Helle och Erla kan vi berätta att det blir minst lika spännande, roligt och härligt i nästa bok.

Nu har Nina dragit vidare på fem veckors skolturné i Trondheim, men vi hoppas få se henne i Sverige igen under hösten!


Kommentarer

Lämna en kommentar